Let op: deze maaltijdbox is niet meer beschikbaar. Smartmat is samengegaan met foodbag. Deze puur Belgische aanbieder van maaltijdboxen heeft een interessante aanbieding voor nieuwe klanten in april 2024. Profiteer vandaag nog!

Smartmat Foodbox

Smartmat is een van de meest populaire foodboxen in België. In tegenstelling tot bijvoorbeeld HelloFresh en Marley Spoon is het bedrijf ook 100% Belgisch. Smartmat werkt voor een belangrijk deel direct samen met Belgische boeren en leveranciers. De producten in de box komen voor een groot dele op een duurzame manier tot stand. Wekelijks zit de box vol met verse – seizoensgebonden – producten. De gerechten worden bedacht en ontwikkeld door het eigen team dat gevestigd is in Antwerpen. Authentiek, transparant en kwalitatief, zo zouden wij deze kookbox het beste kunnen samenvatten. Op deze pagina vind je uitgebreide info over deze kookbox: wat zijn de belangrijkste voordelen, hoe werkt het precies, en wat kost het?

Wat zijn de voordelen van de foodbox van Smartmat?

 • Smartmat werkt samen met Belgische boeren en producenten
 • Een belangrijk deel van de producten is van biologische oorsprong
 • Alleen de allerbeste én seizoengebonden ingrediënten
 • Bij Smartmat geniet je niet alleen van het eten, maar ook van het kookmoment. Lekker samen met je partner en/of kinderen kokkerellen
 • Je kunt de box eenmalig bestellen, maar ook kiezen voor een handig abonnement
 • Je bestelt hier ook gezonde en lekkere extra boodschappen mee zoals fruit, granola, soepen en wijnen
 • Een ruim assortiment: wekelijks de keuze uit liefst 6 kwalitatieve en unieke boxen

smartmat kookbox belgie

 • Biologisch: Deels
 • Vegetarisch: Ja
 • Kindvriendelijk: Ja
 • Eenmalig bestellen: Ja
 • Recepten kiezen: Wekelijks 6 boxen
 • Aantal personen: 1 t/m 4
 • Aantal gerechten: 3 of 4
 • Vanafprijs: €39,00 (3 maaltijden, 1 persoon)

smartmat foodbox

Hoe werkt de Smartmat maaltijdbox?

Smartmat is dus een echte Belgische maaltijdbox. Met een Belgisch team, Belgische leveranciers en zelfs Belgische Klassiekers in de box. Bij deze aanbieder heb je wekelijks de keuze uit liefst 6 verschillende boxen. Heb je eenmaal een box gekozen, dan is het niet mogelijk om zelf recepten te kiezen. Er is voor iedereen wel een box die hem/haar aanspreekt. De Original-box is de box met verrassende recepten, Quick&Easy staat voor snelle & herkenbare recepten, Veggie is 100% vegetarisch, 15 min. zijn de supersnelle gerechten, Belgische Klassiekers bevat recepten van eigen boden en de Happy Family Box is geschikt voor het hele gezin. Hieronder lichten we het hele bestelproces van de Smartmat foodbox nog verder toe

 1. Check altijd eerst de actuele Smartmat kortingscode zodat je de box met een mooie korting kunt proberen
 2. Kies uit een van de 6 beschikbare maaltijdboxen
 3. Je komt nu in een heel overzichtelijk bestelproces terecht. Hier geef je aan voor hoeveel mensen je wil bestellen, hoeveel gerechten je wil, en hoe vaak je de box wenst te ontvangen
 4. Qua frequentie kun je kiezen uit eenmalig, wekelijks of tweewekelijks
 5. Afsluitend kies je een eerste leverdatum. Smartmat levert op dit moment alleen op maandag
 6. Heb je jouw box helemaal naar wens samengesteld? Dan kun je – indien je dat handig vindt – nog extra boodschappen toevoegen
 7. Je kunt nu jouw gegevens invullen, een bezorgadres kiezen en online betalen.

Bestel je vaker?
Bestel je regelmatig een Smartmat Kookbox? Dan heb je nu ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de “Snel bestellen” module. Deze wordt hieronder weergegeven. Je kunt dan in een paar klikken jouw favoriete box, het aantal personen en het aantal gerechten kiezen. Dit maakt het bestellen van deze box nog sneller en gemakkelijker!

hoe werkt smartmat maaltijdbox

Ervaringen met Smartmat

Heb je onze Review van Smartmat al gelezen? Hier vind je in een uitgebreide post al onze ervaringen met deze kookbox. We kijken hier onder andere naar het bestelgemak, het aanbod, de keuze, de recepten, en het totale gebruikersgemak. Op die manier krijg je een nog beter en meer compleet beeld van deze box. Over het algemeen zijn we bijzonder positief gestemd over deze box. Dat heeft met name te maken met de gebruiksvriendelijke website, de keuze in boxen en de kwaliteit van de producten. Smartmat houdt met haar 6 verschillende boxen enorm goed rekening met verschillende groepen. Of je nu met z’n tweeën bent, een druk gezin hebt, vegetariër bent, of houdt van recepten van eigen bodem: voor iedereen is er een geschikte box. Het is jammer dat je de recepten van de verschillende boxen nog niet kunt combineren. Bij HelloFresh is dit bijvoorbeeld wel mogelijk.

Wat zijn de prijzen van Smartmat?
De Smartmat Foodbox is verkrijgbaar vanaf €39,00. Het gaat hier om de Original Kookbox voor 1 persoon met 3 gerechten. De meest populaire variant – een box voor 2 personen met 3 gerechten –  is verkrijgbaar vanaf €59,00 (de Original Box). Speciale boxen als de 15. min box en de Belgische Klassiekers zijn iets duurder.

Wanneer je Smartmat vergelijkt met bijvoorbeeld HelloFresh of Ekomenu, dan is deze box zeker niet goedkoop. Wat rechtvaardigt dan deze hogere prijs? Dan zit’m met name in de productkwaliteit: de ingrediënten zijn voor een groot deel afkomstig van echte Belgische leveranciers, zijn van uitstekende kwaliteit, en hebben vaak een biologische oorsprong.