15gram Foodbox

15gram is een relatief nieuwe maaltijdbox, die actief is in Vlaanderen en Brussel. Het bedrijf bezorgt wekelijks boxen voor 2, 3 of 4 personen met 3 maaltijden bij haar klanten thuis. Het is mogelijk om een flexibel abonnement te nemen, maar de box kan ook eerst eenmalig als proefbox worden besteld. Elke week kun je jouw kookbox zelf samenstellen. Dit doe je aan de hand van de 9 voorgestelde recepten. Dankzij handige labels als “Quick & Easy” “Goed gevoel” en “Vega” kun je snel recepten selecteren die passen bij jouw wensen. De box is beschikbaar vanaf €49,00 voor 2 personen met 3 gerechten. Op deze pagina vind je handige informatie over de 15gram Foodbox: wat zijn de voordelen, hoe werkt het bestellen, en wat kost het?

Wat zijn de voordelen van de 15gram.be foodbox?

 • Elke week kiezen uit 9 nieuwe gerechten met handige labels zodat je snel een recept kunt vinden dat bij jou past.
 • In de box zitten enkel kwaliteitsproducten. Zo komen de groenten rechtstreeks van de vroegmarkt, wordt de vis duurzaam gevangen, en komt het vlees altijd uit België.
 • Op de producten in de box kun je precies zien waar het vandaan komt.
 • Duidelijke receptenkaarten met gemakkelijke instructies.
 • 15gram zet zich actief in voor een beter milieu (seizoensgebonden producten, duurzaam gevangen vis, juiste hoeveelheid zodat je niets hoeft weg te gooien en recycleerbare verpakkingen.

15-gram-maaltijdbox-belgie

 • Biologisch: Nee
 • Vegetarisch: Ja
 • Kindvriendelijk: Nee
 • Eenmalig bestellen: Ja
 • Recepten kiezen: Ja, wekelijks 9 nieuwe recepten
 • Aantal personen: 2, 3 of 4
 • Aantal gerechten: 3
 • Vanafprijs: €49,00 (3 maaltijden, 2 persoon)

15gram-foodbox

Hoe werkt de 15gram maaltijdbox?

De box is dan wel een tikkeltje duurder dan bijvoorbeeld HelloFresh, maar hier krijg je wel degelijk iets voor terug. Al met al kunnen we wel stellen dat 15gram een vrij luxe en complete maaltijdbox is. De recepten zien er ontzettend goed uit, de producten in de box zijn van uitstekende kwaliteit, en het totale gebruikersgemak is gewoon goed.

Ben jij enthousiast over het concept van de 15gram maaltijdbox? En wil je het eigenlijk wel eens proberen? Hieronder vind je een handig stappenplan waarin we precies uitleggen hoe het bestellen werkt, en waar je verder rekening mee moet houden.

 1. Voordat je gaat bestellen, bekijk de huidige 15gram kortingscode. Zo bespaar je al gauw €10,00 of meer.
 2. Klik op “bekijk de gerechten” of “weekmenu” om jouw box te vullen.
 3. Aan de rechterkant geef je eerst aan voor hoeveel personen je een box wil bestellen, en wat jouw gewenste bezorgdatum is. Op dit moment bezorgt 15gram alleen op maandagen.
 4. Kies nu 3 van de 9 recepten. Gebruik de filters bovenaan om snel vegetarische of snelle recepten te zoeken.
 5. Klik nu op bestellen.
 6. Hier vul je jouw gegevens in, en geef je aan of je de box wekelijks, tweewekelijks of eenmalig wenst te ontvangen.
 7. Kies een bezorgadres en tijdstip, en betaal jouw box direct online.
 8. Gekozen voor wekelijks of tweewekelijks? Dan machtig je 15gram om toekomstige boxen automatisch te incasseren. Uiteraard bepaal jij – met jouw eigen account – zelf wanneer je wel of geen box ontvangt.

hoe werkt 15gram kookbox

Ervaringen met 15gram.be

Onze 15gram review al gelezen? Hierin beschrijven we uitvoerig wat onze ervaringen zijn met deze foodbox. Al met al kunnen we stellen dat 15gram zich aan de bovenkant van de markt bevindt. De boxen zijn zeker niet goedkoop, maar de kwaliteit van de producten en het gebruikersgemak zijn wel dik in orde. De box houdt rekening met verschillende doelgroepen. Of je nu recepten zoekt die snel op tafel staan, die gezond zijn en jou helpen met afvallen, of vegetarische recepten zoekt: het is allemaal mogelijk. Daarbij komt dat de recepten enorm toegankelijk zijn. Dankzij de heldere instructies zet je deze binnen mum van tijd op tafel, ook als je maar weinig ervaring in de keuken hebt.

Wat kost de box?
15Gram is zeker niet de goedkoopste kookbox van België. De box voor 2 personen en 3 maaltijden kost €49,00. Voor 3 personen betaal je €59,00. En voor de familiebox (geschikt voor 4 volwassenen en 2-3 kinderen) betaal je €69,00. Twijfel je nog? Dan is er nu wel een bijzonder aantrekkelijke introductieaanbieding die je misschien iets makkelijker over de streep trek. Je ontvangt nu namelijk tijdelijk €15,00 korting op je eerste box. Zonder verder ergens aan vast te zitten. Op die manier kun je de kookbox dus heel voordelig uitproberen.