Ekomenu Foodbox

Zoek jij een 100% biologische maaltijdbox? En vind jij gezond eten – zonder kunstmatige toevoegingen – erg belangrijk? Dan is de Ekomenu maaltijdbox misschien wel een box die past bij jouw wensen. Deze Nederlandse box nam onlangs het Belgische Doozo over, en bezorgt nu ook in Vlaanderen en Brussel. En dat is goed nieuws. Want Ekomenu onderscheidt zich op verschillende manieren van andere bekende kookboxen als Smartmat en HelloFresh. Op deze pagina vind je uitgebreide info over deze kookbox: wat zijn de voordelen, hoe werkt het bestellen/abonnement, en wat kost het?

Waarom de biologische box van Ekomenu?

 • Kiezen uit 12 verschillende leefstijlen en 20 recepten
 • Gericht op specifieke doelgroepen. O.a. speciale menu’s als afslank-menu en diabetes-menu
 • De producten zijn 100% biologisch en afkomstig van eigen boeren en het seizoen
 • Gezond: volgens de laatste voedingsrichtlijnen
 • De menu’s bevatten geen kunstmatige toevoegingen, e-nummers of andere ongezonde bestrijdingsmiddelen
 • Gekoeld bij je thuisbezorgd op vrijdag of maandag.

overzicht-met-ekomenu-recepten

 • Biologisch: Ja
 • Vegetarisch: Ja
 • Kindvriendelijk: Ja
 • Eenmalig bestellen: Ja
 • Recepten kiezen: Wekelijks 20 menu’s
 • Aantal personen: 1 t/m 4
 • Aantal gerechten: 3 of 4
 • Vanafprijs: €44,91 (3 maaltijden, 1 persoon)

ekomenu-foodbox

50% Korting bij Ekomenu

Klik hieronder op de knop 'Bekijk Kortingscode'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar de actiepagina waar jij tot €44,46 korting ontvangt.

50% Korting bij Ekomenu

Klik hieronder op de knop 'Bekijk Kortingscode'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar de actiepagina waar jij tot €44,46 korting ontvangt.

Hoe werkt de Ekomenu maaltijdbox?

Ekomenu is een relatief nieuwe speler op de Belgische maaltijdbox-markt. In Nederland is het bedrijf al enige jaren actief, en in 2017 nam het bedrijf Doozo over. Inmiddels wordt er bezorgd in Vlaanderen en Brussel. Deze kookbox doet het op verschillende fronten anders dan bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon. Zo koopt Ekomenu haar ingrediënten zoveel mogelijk in bij biologische boeren en producenten. Daarnaast stuurt het bedrijf heel erg op gezondheid. Het eigen team bedenkt wekelijks nieuwe gerechten die voldoen aan de laatste voedingsrichtlijnen. Ekomenu richt zich in het bijzonder op specifieke doelgroepen. Zo is er een vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm, afslank en diabetes menu. Ben jij enthousiast over deze box? Hieronder vind je meer info over het bestellen en het abonnement.

 1. Check altijd eerste de actuele Ekomenu kortingscodes. Op dit moment loopt er een actie met 50% korting.
 2. Kopieer de betreffende code en ga naar de website Ekomenu.be.
 3. Maak je keuze uit een van de 12 leefstijlen
 4. Een menu gekozen? Klik het aan, en kies het aantal personen en de gewenste gerechten
 5. Klik op “nu bestellen”. Je belandt nu in de winkelwagen.
 6. Hier vind je linksonder het veld met “couponcode”. Plak hier de code. De korting wordt dan meteen verrekend.
 7. Ga verder naar de kassa, en vul je gegevens in. Na betaling wordt jouw box klaargemaakt voor verzending.
 8. Na de eerste bestelling heb je te maken met het flexibele abonnement. Dit houdt in dat je via jouw eigen account zelf boxen kunt inplannen.
 9. Liever geen abonnement? Er is ook een eenmalige proefbox.

 

Ervaringen met Ekomenu

Ons testpanel heeft de foodbox van Ekomenu uitgebreid getest. We zijn ontzettend enthousiast over de inhoud van de box. De producten zijn vers, 100% biologisch, en stuk voor stuk afkomstig van lokale boeren en producenten. Daarnaast vinden we het erg positief dat Ekomenu rekening houdt met specifieke doelgroepen en wensen. Goede voorbeelden hiervan zijn onder andere de vega(n)box en een glutenvrij menu wat je bij andere boxen niet ziet. Op deze website lees je nu ook onze volledige Ekomenu review. Hier kun jij ook zelf jouw stem achterlaten.

Wat kost de box?
Een grote misvatting is dat biologisch eten duurder is. Deze maaltijdbox bewijst maar weer eens dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. De kookbox van Ekomenu is verkrijgbaar vanaf €44,91 (50% korting op €44,91: Het variatie- of vegetarische menu voor 1 persoon met 3 maaltijden). Daarmee kan Ekomenu op prijs prima mee met het populaire HelloFresh en Marley Spoon. Deze scherpe prijzen zijn mogelijk doordat het bedrijf zoveel mogelijk rechtstreeks inkoopt bij lokale boeren en producenten. Door de lijntjes kort te houden ontvangen boeren een eerlijke prijs voor hun producten, en blijft het voor jou als consument ook betaalbaar.