Ekomenu review

Ekomenu is dé gezonde maaltijdbox met 100% biologische ingrediënten. Producten vers van het land, zo op jouw bord. Wij hebben deze box zelf uitgebreid getest en de ervaringen kun je op deze pagina lezen. We kijken onder andere naar het bestelproces (hoe gemakkelijk gaat dit?), de keuze in boxen, de kwaliteit van de producten zelf, de variëteit in gerechten, de mate van duurzaamheid, de kwaliteit van de bezorging, de totale gebruiksvriendelijkheid en de klantenservice. Op basis van al deze onderdelen geven wij uiteindelijk een eindcijfer aan Ekomenu. Heb jij zelf ervaringen met deze box? Laat dan ook gerust jouw eigen stem hieronder achter. Wist je dat je op onze website nog veel meer reviews kunt bekijken? Zie bijvoorbeeld onze Marley Spoon review.


50% Korting bij Ekomenu

Klik hieronder op de knop 'Bekijk Kortingscode'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar de actiepagina waar jij een Ekomenu box kunt bestellen met 50% korting.

50% Korting bij Ekomenu

Klik hieronder op de knop 'Bekijk Kortingscode'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar de actiepagina waar jij een Ekomenu box kunt bestellen met 50% korting.

ekomenu-ervaringen-belgie

  • Bestelproces
  • Keuze
  • Kwaliteit van de ingrediënten
  • Variatie in recepten
  • Duurzaamheid
  • Bezorging
  • Gebruiksgemak
  • Klantenservice
3.9

Bekijk onze ervaringen

Bestelproces
Het bestellen van jouw Ekomenu gaat eenvoudig via de website Ekomenu.be. Hier heb je de wekelijks de keuze uit 12 verschillende leefstijlen en liefst 20 recepten. Het is enkel een kwestie van het aantal personen en gerechten, een bezorgadres + bezorgdag kiezen, en online betalen. Ben je al klant? Dan kun je via “Mijn Ekomenu” eenvoudig boxen inplannen.

Keuze
Op het gebied van keuze hebben we zowel iets positiefs als negatiefs te melden. Het pluspunt is dat er een groot aanbod van menu’s is. Van een vegetarisch menu, tot een koolhydraatarm menu, en van een afslank menu tot aan een vegan-menu: voor ieder wat wils. Het minpunt is dat het niet mogelijk is om – wanneer je eenmaal een menu gekozen hebt – zelf recepten te kiezen. Ook is het nog niet mogelijk om verschillende menu’s met elkaar te combineren. Hier ligt dus nog wel een verbeterpunt. Update: inmiddels is het wel mogelijk om uit alle 20 recepten te kiezen. Het is zelfs mogelijk om per gerecht het aantal personen te wijzigen.

Kwaliteit van de ingrediënten
De kwaliteit van de producten is enorm goed. Het grootste gedeelte van de ingrediënten komt rechtstreeks van eigen boeren en is 100% biologisch. Daarnaast zijn de producten zoveel mogelijk van het seizoen, lekker vers dus. De ingrediënten zijn daarnaast zoveel mogelijk onbewerkt. Dat betekent geen kunstmatige toevoegingen, E-nummers en bestrijdingsmiddelen.

Variatie in recepten
Wat betreft variatie in recepten scoort Ekomenu wel goed. Of je nu vegetariër bent of graag wilt afvallen: er is voor iedereen een passend menu. Ook is de variatie in recepten binnen een bepaald men u prima in orde. Het is nu ook mogelijk om per gerecht het aantal personen te wijzigen. Op die manier kan je jouw box dus volledig naar wens samenstellen.

Duurzaamheid
Op het gebied van duurzaamheid scoort Ekomenu uitmuntend. Ekomenu biedt namelijk 100% biologische ingrediënten, rechtstreeks afkomstig van eigen boeren en producenten. Daarnaast zet Ekomenu zich in voor “No waste”. Dit houdt in: maatwerkinkoop, zo min mogelijk voedselkilometers, ecologische maaltijdzakken en geen kartonnen dozen.

Bezorging
Ekomenu bezorgt in België op vrijdagavond en op maandagavond. De bezorging gaat via het Nederlandse PostNL. Dit bedrijf staat over het algemeen erg goed bekend als het gaat om het bezorgen van verse en gekoelde producten. Op de dag van bezorging ontvang je een bericht met een meer specifiek tijdstip. Zo weet je precies hoe laat je de bezorger kunt verwachten.

Gebruiksgemak
Wat betreft gebruiksgemak zijn we wel redelijk tevreden over Ekomenu. De website is dan wel niet zo vernuftig als bijvoorbeeld bij HelloFresh en Marley Spoon het geval is, maar het is wel functioneel. Ook het “Mijn Ekomenu” gedeelte werkt prima. Het inplannen van boxen gaat eenvoudig.

Klantenservice
Het bedrijf is prima bereikbaar via mail, telefoon en social media kanalen. Op de website vind je ook een groot aantal veelgestelde vragen waar je al veel antwoorden kunt vinden.