Zijn RVS pannen geschikt om te koken?

RVS pannen kopen? Roestvrij staal is de ideale materiaalsoort voor je pannenset. Dat is kort maar krachtig de boodschap van de fabrikanten. We kunnen ook niet anders stellen dat RVS pannen de beste keus zijn bij het kopen van een pannenset. Hoewel goedkope RVS pannen gevoeliger zijn voor aanbakken, is RVS ook voor de budget-pannen de beste keuze. RVS pannen gaan in principe een leven lang mee. Er zijn ook koekenpannen en wokken te koop in volledig roestvrij staal. Toch verdiend het de aanbeveling om dit soort pannen aan te schaffen met een anti-aanbaklaag. RVS koekenpannen zullen sneller aanbakken dan wanneer je een koekenpan gebruikt die voorzien is van een anti-aanbaklaag.

Welke pannen heb ik nodig voor mijn maaltijdbox?
Wanneer jij een maaltijdbox gebruikt zul je merken dat je diverse soorten recepten bezorgd krijgt. Hiervoor heb je soms een wokpan nodig, en soms een normale koekenpan. Het kan dus handig zijn om voor je maaltijdbox een goede set pannen aan te schaffen. Op die manier worden je gerechten nog lekkerder en gezonder (minder aanbak).

RVS pannen in de vaatwasser?

RVS pannen kunnen prima in de vaatwasser, in tegenstelling tot veel andere soorten pannen. Wil je ook in de pannen kunnen braden? Dan kun je het beste de pannen niet in de vaatwasser wassen. Met de hand afwassen dus. De pannen blijven ook veel mooier als je ze met de hand afwast. Nog een tip: als je een RVS pannenset koopt, kijk dan ook eens goed naar de pannen die geen houten of kunststof handgrepen hebben. Deze losse onderdelen zijn namelijk gevoelig voor beschadigen en kunnen gemakkelijker afbreken dan wanneer de handgrepen ook van roestvrij staal zijn. Bij veel webwinkels kunnen ze ook losse onderdelen als handgrepen bestellen voor bijvoorbeeld AVR van Rafelghem pannen.

Waar moet ik op letten tijdens het aankoopproces?

Wil je een RVS pannenset kopen, let dan ook op de dikte van het materiaal. Een dikkere pan heeft een zwaardere kwaliteit dan een pannenset van minder dikke wanden. Je kunt er natuurlijk wel van uitgaan gaan de zwaardere kwaliteit ook meer kost bij de aanschaf. Het is dus ook afhankelijk van de eisen die je aan een pannenset stelt. Een goed merk betekent ook een pannenset van zwaardere kwaliteit, dat goed is voor de warmteverdeling en daarmee vaak ook zuiniger omgaat met energie.

Tips voor maaltijdbox klanten
Als jij een maaltijdbox besteld (bijvoorbeeld Marley Spoon) heb je een aantal basis producten nodig. Denk aan peper, zout, olie etc. Maar ook bepaalde keukenspullen zijn nodig. Normaal werken de meeste maaltijdbox recepten prima voor een normale standaard keuken met een gasfornuis of inductiekookplaat en een losse oven. Hiermee kun je 99% van alle maaltijdbox recepten prima bereiden.