Click & Cook review

Click & Cook is het nieuwe maaltijdbox-concept van supermarkt Delhaize. Het is eigenlijk een ietwat ongewone box: je stelt’m helemaal zelf samen. Daarbij kun je kiezen uit honderden recepten uit de database van de supermarkt. Dit heeft een aantal voordelen, maar ook nadelen. In deze review zoomen we wat dieper in op deze box. We kijken onder andere naar het gemak van bestellen, de keuze in recepten, duurzaamheid, bezorging en het totale gebruikersgemak. Uiteindelijk vind je in de onderstaande review ons eindoordeel. Heb je zelf ervaringen met Click & Cook? Vergeet dan zeker niet jouw stem te laten horen! Hetzelfde geldt overigens voor de Simply You Box review.

click-cook-review-delhaize

  • Bestelproces
  • Keuze
  • Kwaliteit van de ingrediënten
  • Variatie in recepten
  • Duurzaamheid
  • Bezorging
  • Gebruiksgemak
  • Klantenservice
4

Click & Cook uitgebreid getest

Bestelproces
Het bestellen van de Click & Cook maaltijdbox gaat iets anders dan je gewend bent bij andere boxen. Je stelt ‘m namelijk helemaal zelf samen. Daarbij kun je kiezen uit bijna 2.000 recepten. Het voordeel hiervan is dat de keuze enorm groot is, het nadeel is dat je alsnog best wat tijd kwijt bent met het zoeken van passende recepten.

Keuze
Het is duidelijk: er is geen andere kookbox waar je zoveel kunt kiezen. Je kunt op moment van schrijven kiezen uit meer dan 1.900 recepten. Met de filters kun je zoeken naar bepaalde gerechten die bij jou passen. Je kunt bijvoorbeeld filteren op een bepaald seizoen, keuken of gelegenheid.

Kwaliteit van de ingrediënten
De producten in jouw Click & Cook box komen uit de Delhaize supermarkt. Over het algemeen is de kwaliteit van deze producten gewoon erg goed. Misschien niet zo goed als bijvoorbeeld 15gram, Foodbag of Smartmat, maar voor de gemiddelde consument is dit ruim voldoende.

Duurzaamheid
De supermarkt Delhaize zet zich op verschillende manieren in voor een betere wereld. Denk aan inkoop, verpakkingen en bezorging. Maar als we puur naar de Click&Cook box kijken is deze niet bijzonder duurzaam. De kracht van veel foodboxen is dat er precies de juiste hoeveelheid van alle ingrediënten inzit. Bij Click & Cook is dit niet perse het geval. Wanneer je bijvoorbeeld 400 gram rijst nodig hebt, kan het zijn dat je een grotere verpakking ontvangt.

Bezorging
Jouw box kun je afhalen bij een van de Collectpunten of laten thuisbeozrgen. Je betaalt altijd veilig en snel achteraf. De bezorgkosten zijn nog wel aan de hogte kant. De forfait bedraagt €9,95. Wel ontvang je €4,50 korting als je het “product van de week” bestelt. Bezorging is op dit moment mogelijk in Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Mechelen, Leuven, Namen, Charleroi, Nijvel, Bergen, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant.

Gebruiksgemak
Qua gebruikersgemak kan Click & Cook niet mee met pure-players als HelloFresh en Marley Spoon. C&C is namelijk geen typische maaltijdbox. Het is bijvoorbeeld niet zo dat er elke week specifieke recepten voor de maaltijdbox worden klaargezet. Je wordt nog min of meer aan je lot overgelaten, en je dient zelf te kiezen uit de enorme bak met recepten. En dat is soms best wel even puzzelen. Ook heb je geen online account waar je boxen kunt inplannen. Wat dat betreft heeft Delhaize nog wel wat slagen te maken.

Klantenservice
Heb jij een vraag over de Delhaize Kookbox? Dan kun je gewoon contact opnemen met de klantenservice van Delhaize. Deze kn je op verschillende manieren benaderen. Bijvoorbeeld via het online contactformulier, telefonisch of via Facebook of Twitter. Het is altijd aan te raden om de FAQ op de website even te raadplegen. Hier vind je al veel antwoorden op veelgestelde vragen.

Sending
User Review
3.3 (10 votes)