Simply You Box review

De Simply You Box is de maaltijdbox van de Belgische supermarkt Carrefour. Wij zijn erg enthousiast over het concept. Het is duidelijk, en het werkt erg goed. Op onze algemene pagina over deze box kun je al de nodige informatie vinden zoals voordelen, hoe het werkt en wat het kost. In deze Simply You Box review zoomen we nog wat dieper in op deze box. Hier beantwoorden we vragen als: hoe gemakkelijk gaat het bestellen? Kan ik kiezen uit recepten? Wat is de kwaliteit? Hoe gaat de bezorging? En wat is het gebruiksgemak? In de onderstaande review kun je het allemaal lezen. Daarnaast vind je op Foodboxchef.be nog veel meer ervaringen. Zie bijvoorbeeld onze Cirkle review.

€20 Korting op de Simply You box

Je ontvangt nu in totaal €20 korting op jouw eerste box. Probeer dus voor een lage prijs deze Belgische maaltijdbox uit van supermarkt Carrefour.

€20 Korting op de Simply You box

Je ontvangt nu in totaal €20 korting op jouw eerste box. Probeer dus voor een lage prijs deze Belgische maaltijdbox uit van supermarkt Carrefour.

simply you box review carrefour

  • Bestelproces
  • Keuze
  • Kwaliteit van de ingrediënten
  • Variatie in recepten
  • Duurzaamheid
  • Bezorging
  • Gebruiksgemak
  • Klantenservice
3.9

De Simply You Box getest

Bestelproces
Wij zijn erg enthousiast over het gemak waarmee je deze box kunt samenstellen en bestellen. Het concept is doodeenvoudig: je kiest 3 van de 10 recepten, kiest voor 2 of 4 personen, en je kiest een bezorgdatum. That’s it! Waar je bij andere boxen nog wel eens ziet dat je wordt overspoeld met allemaal verschillende boxen gaat het kiezen bij Carrefour gewoon erg makkelijk

Keuze
De Simply You Box van Carrefour vul je zelf met 3 van de 10 recepten. Elke week vind je 3 vegetarische recepten, 3 kindvriendelijke gerechten, een gerecht met vlees, een gerecht met vis en een gerecht met gevogelte. Afsluitend is er de “aanrader van de maand”. Een prima balans van verschillende soorten gerechten dus. Een dikke pluim!

Kwaliteit van de ingrediënten
De producten in de box zijn stuk voor stuk verse, kwalitatieve ingrediënten. De producten worden met zorg geselecteerd. Het gros van de producten is “van het seizoen”. Dus geen onnodige voedselkilometers. Carrefour zoekt het dichtbij, en koopt voor een belangrijk deel in bij Belgische producenten.

Variatie in recepten
Zoals bij het kopje “keuze” al genoemd is: elke week kun je kiezen uit vegetarische, kindvriendelijke, vlees, vis, en gevogelte gerechten. Wanneer we kijken naar de variatie in de recepten, dan is dit ook dik in orde. Het is bijvoorbeeld niet zo dat je elke week dezelfde soorten vegetarische recepten voorbij ziet komen. Het receptenteam zorgt voor voldoende variatie zodat deze box niet snel verveelt.

Duurzaamheid
De Simply You Box is geen biologische box. Toch kunnen we wel stellen dat deze box tot op zekere hoogte duurzaam is. Zo zit de box voornamelijk vol met seizoensproducten van Belgische oorsprong. De producten worden dus niet uit alle werelddelen ingevlogen. Daarnaast is het gewoon prettig dat de ingrediënten in precies de juiste hoeveelheid worden bezorgd. Op die manier hoef je nauwelijks iets weg te gooien.

Bezorging
De box van Carrefour wordt (door een derde partij) op maandag tussen 17:00 en 22:00 bij je thuisbezorgd. Er is dus niet enorm veel keuze in bezorgmomenten, wat wel een minpuntje is. Een uniek punt aan Simply You is dat je ‘m ook zelf kunt afhalen. Dit kan elke maandag in de door jou gekozen winkel.

Gebruiksgemak
Zoals we bij het eerste kopje “bestelproces” al aangaven: het bestellen van deze box is gewoon een genot. Je wordt niet vermoeid met allerlei verschillende soorten boxen. Het concept is gewoon duidelijk, no-nonsense. Een groot verschil met andere boxen is dat het geen abonnement is. Je krijgt dus niet toegang tot een online account waar je toekomstige boxen kunt samenstellen en plannen. Wil je de box meerdere weken ontvangen? Dan moet je steeds losse bestellingen plaatsen wat wel een minpunt is.

Klantenservice
Heb je een vraag over jouw Simply You Box? Dan kun je gewoon terecht bij de goed bezette klantendienst van Carrefour. Deze kun je bereiken per mail, telefoon maar ook via Facebook. Het is goed op te noemen dat je veel informatie over de box ook onder het kopje “FAQ” kunt vinden. De kans is groot dat het antwoord op jouw vraag hier al tussen staat.