Foodbag review

Foodbag is de Belgische Kookbox, met de lekkerste recepten ontwikkeld in het eigen kookatelier gevestigd in Gent. Deze aanbieder werkt voor een belangrijk deel samen met lokale producten. Dat maakt deze box duurzaam, authentiek en hartstikke vers. Bij Foodbag heb je wekelijks de keuze uit 14 inspirerende en gevarieerde gerechten. De recepten hebben allemaal een handig label: Original, Sana, Quick & Easy en Veggie. Op onze pagina met algemene informatie vind je de nodige praktische informatie over deze kookbox. In deze review kijken we wat kritischer naar Foodbag: We kijken o.a. naar het gemak van bestellen, de keuze, de kwaliteit van de producten, de variatie in gerechten, in hoeverre het bedrijf rekening houdt met het milieu, de bezorging en het totale gebruikersgemak. Op basis van deze onderdelen geven we uiteindelijk een eindoordeel. Ook jij kunt je stem hier achter laten. Heb je trouwens ook onze 15gram review bekeken?


€15 Korting bij Foodbag

Klik hieronder op de knop 'Bekijk Kortingscode'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar de actiepagina waar jij een Foodbag maaltijdbox kunt bestellen met €15 voordeel.

€15 Korting bij Foodbag

Klik hieronder op de knop 'Bekijk Kortingscode'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar de actiepagina waar jij een Foodbag maaltijdbox kunt bestellen met €15 voordeel.

foodbag-ervaringen

  • Bestelproces
  • Keuze
  • Kwaliteit van de ingrediënten
  • Variatie in recepten
  • Duurzaamheid
  • Bezorging
  • Gebruiksgemak
  • Klantenservice
3.7

Bekijk onze ervaringen

Bestelproces
Het bestellen van jouw Foodbag gaat bijzonder eenvoudig. Je kiest eenvoudig 3 of 4 gerechten voor 1, 2, 3, 4 of 5 personen. Vervolgens kies je eventueel voor extra’s zoals een soepbox, busy-day gerecht, vers fruit, ontbijt of gezonde tussendoortjes. Als dit gelukt is maak je een nieuw account aan. Op basis van jouw postcode zie je meteen welke bezorgmogelijkheden er zijn. Na het invullen van jouw persoonlijke gegevens en het bezorgadres kan je jouw eerste box direct online betalen.

Keuze
Bij Foodbag heb je de keuze uit 14 verschillende gerechten. Zoek je vernieuwende recepten en inspiratie? Dan kies je voor Quick & Easy. Wil je meer gezond en evenwichtig koken? Kies dan voor Sana. Verder heb je de keuze uit Quick & Easy gerechten (binnen 30 minuten op tafel) en Veggie (gezonde gerechten zonder vlees en vis). Aan keuze dus geen gebrek! In aanvulling op de gerechten kun je ook kiezen uit soepen, tussendoortjes, ontbijtrecepten en eventueel een snel busy-day gerecht.

Kwaliteit van de ingrediënten
De kwaliteit van de ingrediënten is bijzonder goed. Foodbag werkt namelijk samen met Belgische boeren en leveranciers. Het grootste gedeelte van de box komt van eigen bodem en van het seizoen. Het bedrijf heeft enkele vooraanstaande leveranciers gekozen op het gebied van vlees, vis, gevogelte, groenten, fruit en zuivel. En dat proef je!

Variatie in recepten
De variatie in recepten is dik in orde. Zoals genoemd, de 14 gerechten worden onderverdeeld onder 4 verschillende labels zoals Original, Sana, Quick & Easy en Veggie. Op die manier is er voor iedereen wat te kiezen. Je kunt jouw box eenvoudig volledig vegetarisch maken. Maar je kunt ook kiezen voor een combinatie. Bijvoorbeeld 1 gerecht zonder vlees en vis, 1 Sana-gerecht en 1 extra snel gerecht. Zo kan je dus zelf wekelijks kiezen wat past bij jouw leefstijl.

Duurzaamheid
We hebben het eigenlijk al kort aangestipt, maar Foodbag.be neemt duurzaam ondernemen erg serieus. Het bedrijf werkt namelijk samen met lokale producten. Zo min mogelijk voedselkilometers, en zoveel mogelijk inkopen bij Belgische boeren en producenten. Daarnaast probeert deze aanbieder food waste zo veel mogelijk terug te dringen. Concreet houdt dit in dat er alleen ingekocht wordt wat er nodig is. Op die manier hoef je niks weg te gooien. Ook qua bezorging wordt er rekening gehouden met het milieu: in de steden worden de boxen op een ecologische manier bezorgd, en in de buitengebieden worden routes zo efficiënt mogelijk gepland.

Bezorging
Op dit moment kun je de box laten bezorgen op zondag en maandag. Op deze dag zijn er verschillende bezorgvensters (namiddag, vroege avond of in de avond). Op de vrijdag voor levering ontavng je een mail met een meer specifiek tijdstip. Een minpunt is dat er slechts 2 bezorgdagen zijn. Een pluspunt is wel dat de bezorging professioneel is, en dat je bijvoorbeeld eenvoudig je box kunt laten afleveren op een ander adres of onder de carport kunt laten zetten.

Gebruiksgemak
Qua gebruiksgemak scoort Foodbag.be ruim voldoende. De website werkt snel en gebruiksvriendelijk. Het bestellen gaat eenvoudig. En via “Mijn Foodbag” kun je eenvoudig jouw lidmaatschap beheren. Helaas is er nog geen mobiele App beschikbaar.

Klantenservice
De klantenservice van Foodbag is op een aantal verschillende manieren te bereiken. Zo kun je een mailtje sturen naar foodlover@foodbag.be, bellen met 09 298 05 10 of een chat starten via de website. Natuurlijk kun je ook contact opnemen via Facebook. Heb je trouwens een prangende vraag? Dan is de kans groot dat je het antwoord kunt vinden in de FAQ.