HelloFresh review

HelloFresh is een van de meest populaire boxen in België. Hoog tijd om eens kritisch naar deze foodbox te kijken. In deze HelloFresh review kijken we kritisch naar het bestelproces, de keuze in boxen en recepten, de kwaliteit van de producten in de box en de variatie in recepten. Daarnaast kijken we in hoeverre “duurzaamheid” centraal staat bij het bedrijf, zoomen we in op de bezorgmogelijkheden, analyseren we het algehele gebruikersgemak en kijken we naar de kwaliteit van de klantenservice. Op basis van al deze afzonderlijke onderdelen vind je ons eindcijfer. Je kunt hieronder ook zelf jouw stem achterlaten. Zie nu ook onze Click & Cook review, de box van Delhaize.


€85,00 Korting op HelloFresh

Klik hieronder op de knop 'Bekijk Kortingscode'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar de actiepagina waar jij een HelloFresh box kunt bestellen met €85,00 korting.

€85,00 Korting op HelloFresh

Klik hieronder op de knop 'Bekijk Kortingscode'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar de actiepagina waar jij een HelloFresh box kunt bestellen met €85,00 korting.

hellofresh review belgie

Review van de HelloFresh maaltijdbox
  • Bestelproces
  • Keuze
  • Kwaliteit van de ingrediënten
  • Variatie in recepten
  • Duurzaamheid
  • Bezorging
  • Gebruiksgemak
  • Klantenservice
4.3

Bekijk onze ervaringen

Bestelproces
Het bestellen van de HelloFresh Box gaat ontzettend eenvoudig. Je kiest een van de 4 boxen, voltooit de bestelling, en krijgt toegang tot je eigen account. In jouw account kun je – als je dat wil – zelf recepten kiezen.

Keuze
Wat betreft keuze scoort deze box ook bijzonder goed. Aan de voorkant heb je de keuze uit 4 verschillende boxen, voor ieder wat wils. Heb je eenmaal gekozen, dan kun je aan de achterkant ook nog individuele recepten kiezen. Wekelijks heb je de keuze uit 13 gevarieerde recepten voor elke doelgroep.

Kwaliteit van de ingrediënten
De producten in de HelloFresh kookbox zijn van prima kwaliteit. De producten zijn – zoals bij bijvoorbeeld 15gram of Smartmat – niet altijd afkomstig van Belgische boeren en producenten. En doorgaans is het ook niet biologisch. Maar de ingrediënten zijn wel vers, en smaken uitstekend.

Variatie in recepten
Qua variatie in de recepten scoort HelloFresh erg goed. Zoals gezegd, elke week kun je kiezen uit 13 nieuwe recepten. Aan de hand van de handige labels vind je razendsnel recepten die bij jou passen. Van Veggie tot aan calorie-focus, en van lactosevrij tot aan glutenvrij: voor ieder wat wils.

Duurzaamheid
HelloFresh is geen 100% biologische aanbieder. Maar toch zet het bedrijf zich hard in voor duurzaamheid en een betere wereld. Sowieso stimuleert deze aanbieder om minder vlees te eten, door elke week voldoende heerlijke vega-recepten aan te bieden. Daarnaast worden de producten in precies de juiste hoeveelheid aangeleverd zodat je niks hoeft weg te gooien. Ook met verpakkingen wordt rekening gehouden met het milieu. De kartonnen dozen kun je bijvoorbeeld meegeven aan je bezorger waarna het op de juiste manier gerecycled wordt. Daarnaast vind je regelmatig vlees of vis in je box dat wel biologisch is.

Bezorging
Veel boxen in België leveren enkel op maandag. Hello Fresh bezorgt op zaterdag, zondag, maandag, dinsdag en woensdag. Door de week tussen 16:30 – 22:30, en op zaterdag en zondag ook ‘s morgens en ‘s middags. Een flinke keuze in bezorgdagen dus! En je kunt per dag ook nog een bezorgvenster kiezen. Op de dag van bezorging ontvang je een SMS met een meer concreet tijdstip, en een link waarmee je bezorger live kunt volgen.

Gebruiksgemak
Wat betreft gebruiksgemak kunnen we kort zijn: het bestellen op de website gaat enorm eenvoudig. Na je eerste bestelling kun je jouw account in gebruik nemen. Dit werkt zowel desktop als met de mobiele App erg fijn. Je kunt eenvoudig recepten kiezen en boxen inplannen.

Klantenservice
Afsluitend zijn we ook erg tevreden over de klantenservice van HelloFresh. De medewerkers zijn goed te bereiken, en hebben op vrijwel alle vragen een goed antwoord. Daarnaast kun je tijdens het koken de Hello Kookhulp via WhatsApp inschakelen. Superhandig!