Vegetarische pasta koken met de maaltijdbox

Ben je liefhebber van een vegetarische pasta? Dan moet je zeker een maaltijdbox proberen. De originele recepten van pasta bevatten vaak producten zoals gehakt, mosselen, garnalen, kalkoen, kip, zalm, saucijs en zo zijn er nog tal van dit soort ingrediënten denkbaar. Voor vegetarische mensen is het natuurlijk niet mogelijk om deze producten te eten. Er worden dan ook diverse alternatieve aangeboden voor vegetarische pasta’s. Deze bevatten over het algemeen veel groenten en vleesvervangers. Op deze manier kunnen ook vegetarische mensen genieten van een overheerlijke pasta, zonder dat deze producten bevatten die zij niet kunnen of willen eten. Bekijk direct de boxen van Marley Spoon.

Vegetarische pasta recepten uit Italië

Vegetarische pasta recepten zijn in veel vegetarische kookboeken te vinden. Ook op het internet is en breed aanbod met diverse recepten voor een lekkere vegetarische pasta. Daarbij wordt er veel gebruik gemaakt van producten zoals spinazie, tomaten, uien, courgette, paddenstoelen, rucola, broccoli, paprika, aubergine en erwten. Er zijn veel variaties te bedenken van pasta’s waarbij geen vis, vlees of schaaldieren worden gebruikt. Het is dus toch mogelijk om een lekkere pasta te eten, ook al ben je vegetarisch. Naast de pasta recepten zijn er ook vele andere vegetarische recepten te vinden.

Eigen variaties met verschillende pasta gerechten

Naast de bekende vegetarische pasta recepten is het ook mogelijk om eigen variaties te maken. Bedenk bijvoorbeeld een aantal producten die je erg lekker vindt en die gecombineerd kunnen worden met pasta. Door dingen uit te proberen kun je er al snel achter komen wat lekker is en welke combinaties van vegetarische producten goed samengaan. Mocht je de pasta gaan eten met mensen die niet vegetarisch zijn, dan zullen zij waarschijnlijk wel iets missen in de pasta zoals vlees of vis. Het is dan mogelijk om gebruik te maken van de diverse vleesvervangers. Deze producten zijn vegetarisch, maar geven toch het idee dat er vlees of iets dergelijks wordt gegeten. Op deze manier is de pasta lekker zowel voor de vegetarische mensen als voor de niet vegetarisch mensen.